Søbogaard

Grundlæggeren af “Søbogaard”, Poul Hansen, er vokset op på gården Søbogaard, som ligger smukt ned til Kimmerslev sø ved Kimmerslev kirke. Den ligger i et fredet område, så der er desværre ikke muligheder for udvidelse. I foråret 1976 ankom de første 80.000 bier til Søbogaard, da vores bilærer Åge Nielsen Karlstrup skaffede os to bifamilier. De midtsjællandske skove og kløvermarker fik besøg af vores bier, og snart lavede de mere honning end vi selv kunne spise.

Vi startede med at sælge på Køge Torv, og da vi toppede, havde vi 250 bifamilier, så vi måtte helt til København, for at finde kunder til vores honning. ”Kaffe, The og Vinkælderen” på Frederiksborggade, nu Rosenborggade, blev vores allerførste kunde i København. Siden har vi udvidet sortimentet med bland andet saft, marmelade og øl, og der kommer hele tiden nye varianter til.

I 2008 købte Ellen og Niels ”Store Voldsgaard” ved Studsgård, hvor en del af produktionen flyttede over. I 2013 blev Ellen medejer af Søbogaard, og i dag drives Søbogaard fra begge gårde.

Vi har et tæt samarbejde med vores danske avlere, både store og små. Jo flere danske råvarer vi kan få, jo bedre. Vi har derfor også både små hobbylandbrug og store avlere der leverer danske råvarer til vores produkter, og der kommer flere til hvert år. Da den verdensberømte restaurant el Bulli valgte at bruge Søbogaard’s produkter i deres køkken, var det pga. råvarernes høje kvalitet. Det er ekstremt vigtigt for os at bruge gode råvarer i vores produkter, da smagen er det altafgørende for os.

Vi har et humørtiseret, kvalitetsprodukt, som vi mener skiller sig markant ud fra andre produkter på markedet, ved at være originalt og ved at have smagen som førsteprioritet.

Vores udvalgSe hele udvalget